Igenis kijár nekünk a depi – de mellette egy jó tanulság is

Kijár nekünk a depi - Szőke Klaudia, márkastratéga

Egy elég hullámzó időszakot megélve különösen jogunk van hozzá úgy gondolom: egy hete még itt ültem a gépem előtt epres desszertet zabálva, lenőtt, töredezett hajjal fodrász híján és kb 5 kilót hízva az elmúlt két hónap hatására (a hajam megcsinálva, az 5 kg pluszom még megvan, hihi) hisz óvoda és egyéb, tartós gyerekfelügyelet híján egyelőre semmi idő olyan úri huncutságokra, mint a heti két reggeli edzés (ismét egy nem örökzöld cikk, de több, mint két hónap izoláció után fontosnak éreztem összeszednem a gondolataimat és hogy magamon mit figyeltem meg, jelenleg mit is érzek, hogyan is érzem magam. Korábban azt írtam le, a korlátozásoknak milyen pozitívumai vannak és hogy ezt a gondolatot követve a személyünkre, életünkre szabva lehet és KELL IS megküzdési stratégiát felállítani )

Ám minden korábbi gondolatomat tartva mielőtt azzal jössz, hogy “de hát csak akarni kell, gyerek mellett is lehet edzeni, stb.” akkor nagyon sajnálom, hogy nem találták még fel azt az üzenetküldési módot, ahol a másiknak instant nyomhatok egy képernyőből kinyúló, húsvér kezet, ami jól pofán csapja.

Nem. Nem lehet. A munkát megoldani is nagy kreativitás egy dackorszakát javában megélő, alapból is igen konok (és mellette olyan eszes is, a legveszélyesebb párosítás) 3 éves mellett, másrészt mert nincs plusz energia már, amiből meg lehet megoldani: ha egyszerre kell otthonról projekteket menedzselned, vállalkozást vezetned (vagy inkább életben tartanod?) és közben fejlesztened is  a gyerekedet (késői idegrendszeri fejlődésű, mint én anno), meg a lakást is épen kéne tartani, kaját rakni az asztalra, stb. (Másrészt, a szabadban való mozgás az, az elszakadás otthonról az, ami feltölt engem igazán)

Bár, a tévében azt láthatjuk, hogy a gazdaság már evickél fel a poraiból és mi is fellélegezhetünk a korlátozások lazítása miatt. Végülis igazuk van: már nem mindennap vagyok idegbeteg, hanem csak minden második nap. Nem, ez nem az aktuális, szuper rendelkezések hatása nálam. Ez inkább annyit takar, hogy annyira a vérembe ivódott az időgazdálkodás fortélya, hogy gyakorlatilag tematikus napokon borulok ki fröcsögve, véreres szemekkel arra, aki épp mellettem van – mert lehet tanár nem lettem a digitális oktatás hatására, de minden más mellett személyi mozgásterapeuta, logopédus igen.

Tudtam az elején, hogy kemény időszaknak nézünk elébe és életvezetés szempontjából remekül fel is készültünk itthon – de hogy lelkileg mennyire lesz az, szerintem arra nem lehetett eléggé.

De tudod mit?

Nem véletlenül írtam az elején azt, hogy ez egy hullámzó időszak és biztos vagyok benne, hogy többségünk inkább így éli meg, mint csak színültig depresszióval, melankóliával. Hisz a járvány időszaka, az amiatt meghozott rendelkezések kihozták belőlünk a humoristát, a kertészt, a szívből főző szakácsot és úgy en bloc a polihisztort is.

Ez pedig azt jelenti, hogy ez az időszak megmutatja, hogy jóval több minden van bennünk, mint amit feltételezünk magunkról. Hogy sokkal több lehetőséget tudunk teremteni magunknak a képességeink és karakterünk szerint.

Ezt az erőfeszítést miért ne rakhatnánk bele azokba a napokba is, amikor nincs járvány?

Persze, mindenre időt szánni nem könnyű, sőt sokszor érezzük lehetetlennek, de legalább gyakorlatban is bizonyítást nyert, hogy nincs olyan, hogy semmihez sem értünk vagy semmit sem tudunk szeretettel művelni – ha a járványidőszak adott nekünk kényszerszerepet, akkor jó eséllyel ha eddig volt kedvelt szereped (blogger, rajzművész, sminkes, stb.) az erősödött és erőt, inspirációt adott mellette is. Ha pedig nem, akkor pont arra vehetett rá akaratlanul is, hogy teremtsél egyet a kényszerszereped mellé.

A potenciáljaidat és alkotói vágyadat kiélve lehet így olyan napokról beszélni, mikor nem vagy idegbeteg, de flow-ban, higgadtad is tudod kezelni azokat a körülményeket is, amikre elsőre nincs sok ráhatásod (másodjára de, nagyon is, fejben több dől el, mint azt valaha elképzelnénk)

Ma már a home office nagyban életünk része, s ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki az online jelenlétedből, fontos az önfejlesztés, vállalkozás indítása előtt is az énmárka tudatos kialakítása. A csoportunkban együtt, egy immár tök jó közösséget kialakítva ezzel is foglalkozunk, egymást motiválva is az értékes heti tippek, leckék, gondolatok mellett.

Ha elég ambíciózus vagy és szereted kihozni magadból a legjobbat, ide kattintva tudsz csatlakozni>> 

Oszd meg, ha tetszett és hasznosnak találtad!