Mi az a “home office”és “virtuális stratéga”?

Virtuális asszisztens és home office

Frissítés: ezt a videót 2019-ben vettem fel, mikor még csak online marketinggel és szövegírással foglalkoztam hivatalosan. Stratégaként mint személyes márkaépítés, tudatosan nem mentem bele, de tudat alatt már itt is megvoltak a pillérek. Kukkants meg, hogyan is kezdődött nálam ez az egész! 🙂

A munkámról közvetlenül, mélyebbre menő részletek nélkül nem nagyon szoktam beszélni és ez az 5 perces videó sem tér ki mindenre, hisz órákig lehetne beszélni pontosan arról, mi mindent magába foglal nálam a blogvezetés – és hogy mennyi területbe nyertem betekintést, majd fejlesztettem azokon készségeket csupán a naplóírással, illetve emlékiratokkal.

Hogyan lettem tehát szövegíró? És mit jelent a címben ma már nagyon hangzatos szavak? Amellett, hogy kicsit magamról mesélek, ezt is elmondom dióhéjban:

(Ha pedig nincs kedved vagy nem alkalmas most videót nézni, lejjebb le is írtam)

“Szőke Klaudia vagyok és ha most először olvasnál rólam, akkor annyit kell tudnod, hogy 3 éve, 2016 júniusában kezdtem el blogolni, előtte csak fanfiction-öket, avagy fantáziatörténeteket írtam főképp.

A blogolást még házas kismamaként kezdtem, az anyaságom kibontakozásához vezető utamat dokumentáltam a KulTúra Klauval bloggal, illetve a Délkelet-ázsiai utazásaimat, felfedezéseimet.

Foglalkozásomat tekintve online marketinges vagyok, de ez egy elég tág fogalom lett mára, hisz minden blogger online marketingesnek számít – fejtsük ki ezt bővebben. Na meg azt, hogy milyen küldetést tűztem ki az életemben, kinek és miben szeretnék segíteni.

Hogy rögtön a kérdésre válaszoljak a videó fölött, logikusan kikövetkeztethetjük, hogy szövegíró a szerelemhobbim, azaz a blogolás által lettem. Ez röviden azt jelenti, hogy más vállalkozásoknak segítek tartalomgyártásban, illetve szerethető, közösségmozdító szövegek megírásában.

Egyébként azt, aki mások által kiszervezett online vállalkozói feladatokat végez el, azt virtuális asszisztensnek hívjuk. De őszintén szólva, háklis vagyok erre a megnevezésre, mivel a fő profilom a munkám során a folyamatok megtervezése, rendszerek kidolgozása, platformok összekapcsolása, felépítése, egy szóval a stratégiaalkotás.

Mivel ez inkább egy szakterület, mintsem részfeladatok halmaza, így az szakértőt kíván, akit stratégának hívnak.

Miben segít a stratéga?

Személyre szabott megoldást hoz el, akár ha az énmárkádat, népszerűségedet építenéd, akár ha a vállalkozásodat indítanád be vagy pezsdítenéd fel, vagy ha csak abban kell segítség, hogyan írj célirányosan a Te, saját célközönségednek.

Szóval hogyan csöppentem ebbe az egészbe, mint szövegíró, illetve virtuális stratéga?

Nagyon egyszerű.

Megakartam szabadulni a béklyóimtól, melyek folyamatosan megfelelési kényszerben és létbizonytalanságban tartottak fogva.

Ugyanis mára én már egy egyedülálló anya lettem, így nagyon fontosnak tartottam, hogy a kislányomnak mindig ott legyek, ugyanakkor el tudjam tartani magunkat.

Erre pedig jól tudtam, az egyetlen megoldás a home office – vagy magyarosan otthoni iroda indítása, vagy megint más néven szabadúszás.

Ez a blog az életem egyes állomásai mellett az ezzel kapcsolatos tapasztalatomat, illetve megszerzett tudásomat is megosszam Veled, így azokat jó eséllyel tudod beültetni a saját életedbe, munkádba tanulópénz és egyéb kellemetlen következmény nélkül, melyeket én már megfizettem.

Természetesen azon a véleményen vagyok, hogy a saját életminőségünkön csak mi magunk tudunk változtatni, én sem tudom egyenesen a kezedbe adni a megoldást egyes problémáidra.

DE! A fejlődésben tudunk segíteni egymásnak tanulságos példákkal és inspiráló történetekkel.

Köszönöm, hogy itt vagy és ha van kedved, a személyes eszmecserékért és élő videós beszélgetésekért csatlakozni is tudsz az olvasócsoportomba >>

Tetszett? Oszd meg a többiekkel is!